Bugün köşemizin konuğu, Hürriyet markasının kurumsal kimliğini gittiği her yerde yansıtan emekli gazeteci sonradan yazar olan Talip Bayram.
Talip BAYRAM
Adından da anlaşılacağı gibi birçok işe talip olup, talip olduğu işlerde ki başarısı ile bulunduğu yerleri bayram yeri gibi neşelendiren son derece renkli ve keyifli bir karaktere sahiptir.
Talip Bayram Marmara Üniversitesi mezunu olup birçok alanda başarılı çalışmalar yapmıştır.
Basın yayın, otomotiv, pazarlama, sigorta, hazır giyim ve restoran alanlarında üst düzey yöneticilik yapmış emekli bir gazetecidir.
Talip Bayram, Hürriyet Gazetesinde Satış Pazarlama Grup Müdürü olarak hizmet vermiş üst düzey bir yöneticidir.
Hürriyet Gazetesi ile birlikte Hürriyet markası içerisinde bulunan Radikal ve Hürriyet Daily News gibi gazetelerin satış ve pazarlama çalışmalarına katkıda bulunan Talip Bayram, ’’TOPLU SATIŞ PROJESİ’’ni hayata sokarak, oteller, hastaneler, toplu yaşam merkezleri ve siteler başta olmak üzere yeni satış kanalları oluşturulmasını sağlayan projenin baş mimarıdır.
Talip Bayram, Hürriyet’te iz bırakanlardan biri olmayı başarmış son derece samimi, içten, cana yakın, nazik olan babacan bir kişidir.
Kendisiyle her karşılaştığınızda sıcaklığını, dostluğunu iliklerinize kadar mutlaka hissettirir.
Son derece misafirperverdir.
Talip Bayram, dört mevsimin en güzel şekliyle yaşandığı, bereketli toprakların, doğal güzelliklerin güzel şehri Siirt doğumludur.
Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi olan Talip Bayram, sosyal sorumluluk projelerinde de hep ön saflarda yer tutmaktadır.
Galatasaray taraftarıdır.
Üç çocuk babasıdır.
Bir rivayete göre, Hürriyet’te çalıştığı yıllarda servisin sevilen abisi Güven Güveli ile birlikte Pazarlama departmanın da ‘’Pilav günleri’’ düzenledikleri anlatılmaktadır.
Güven Güveli ‘’hamsili pilavı’’, Talip Bayram ise Siirt’in meşhur ‘’perde pilavından’’ evde yaptırıp serviste ki arkadaşlarına pilav ziyafeti vermeleri Pazarlama departmanının unutulmaz sosyal aktiviteleri olarak tarihte ki yerini almıştır.
Hürriyet’ten ayrıldıktan sonra farklı sektörlere de yönelen Talip Bayram, girişimci ruhunun yanı sıra, iş geliştirici, markaya değer katıcı çalışmalarıyla birçok şirketin aradığı yönetici olmuştur.
Şimdilerde ise emekliliğinin tadını çıkardan Bayram, aynı zamanda da Restoran sektöründe danışmanlık yapmaktadır.
Damak tadına düşkün olanlar için de bazı dergilerde ve bloglarda yemek yazıları yazan Talip Bayram’ın en büyük özelliği yöresel yemek yazılarını kaleme almaktır.
Son olarak Talip Bayram için en büyük hayallerinden birinin ülkemizin tarihi yerlerine gidip otantik mekanlarda yöresel lezzetleri çekip, videolar hazırlamak olduğunu belirtelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder